Vybíráte dětské hřiště? Poradíme vám, na co si dát pozor

Dětské hřiště je investicí nejen do hracích komponentů, ale i do bezpečnosti a spokojenosti dětí, které ho budou využívat. Sestavili jsme pro vás přehledný seznam v několika krocích, který vám pomůže s výběrem vybavení dětského hřiště, eliminuje zbytečnosti a usnadní vám výběr jednotlivých prvků.

Zhodnoťte místo stavby

Jak velký prostor na zahradě máte k dispozici? Zahradní domky třeba zaberou docela dost místa, a proto je potřeba zvážit, jestli takový domeček opravdu ratolesti využijí. Zatímco některé zahrady povolují velké a rozlehlé hřiště, jiné vyžadují šetření místa a přemýšlení nad praktičností. Stejně tak zvažte, jestli nebude dětské hřiště vystaveno po celý den slunci, což by především v letních měsících nebylo ideální.

Určete svůj rozpočet

Stanovte si rozpočet, jehož se budete držet. Realisticky zhodnoťte, s jakou částkou můžete pracovat. Zahradní houpačky totiž mohou vyjít na několik tisíc, ale i desítek tisíc korun. V neposlední řadě mějte na paměti, že ne všechno se vám vleze na dětské hřiště. Opravdu jsou pro vás ještě vhodná dětská pískoviště, nebo už máte starší ratolesti, kterým písek nic neříká? Prvky zredukujte podle zájmu dětí.

Vytvořte si plán hřiště

Víte, jak váš pozemek vypadá, a stanovili jste si také, kolik peněz můžete utratit. Nyní je čas začít s tou zábavnější částí, a to s navrhováním rozvržení dětského hřiště. V tuto chvíli se rozhodněte, kde zhruba chcete, aby se věci nacházely. Chcete mít i nějaké prvky z workout hřiště? Bude skluzavka uprostřed hřiště, nebo někde po stranách? Zařadíte houpačku, či místo ní umístíte prolézačky? Nezapomeňte počítat s dostatečným prostorem mezi jednotlivými prvky, aby se děti mohly houpat nebo si hrát.

Jestliže hledáte specialistu na dětská hřiště, nadchne vás nabídka společnosti Skluzavky.cz, která má ve svém portfoliu taktéž koupací sudy.