Jídlo a piti

Rakytník – citron severu

Když se řekne rakytník, mnohý si hned vybaví krém na ruce s rakytníkem nebo rakytníkový doplněk výživy, např. rakytníkový prášek. Původ rakytníku není znám, ví se jen, že ho znali již staří Tibeťané, rakytník roste […]

Jídlo a piti

Kuřecí polévka po francouzku

Mnoho lidí v těchto měsících trápí nadbytečná kila, skleslá nálada a pocit vyčerpanosti. Přesto bychom se měli alespoň pokusit o probuzení našeho organismu. A to nejen pro naši kondici, ale především pro pocit štěstí, který […]

Jídlo a piti

Zelená polévka s medvědím česnekem

S dlouho očekávaným příchodem jara se probouzí ze zimního spánku nejen příroda, ale také naše tělo. Po nekonečných chladných měsících, kdy se nám zima zarývala pod kůži, jsme vyčerpaní, unavení, mnohdy i znechucení a měli […]

Informace

Jak zkrotit kocovinu?

Asi každý z nás nejednou zažil kruté ráno po prohýřené noci, kdy se nám konzumace alkoholu tak trochu vymkla z rukou.. Bolesti hlavy a svalů, žaludek na vodě, sucho v ústech a celková dehydratace organismu, […]

Jídlo a piti

Jak vyrobit pizza těsto jako profesionál?

Super snadný recept na domácí těsto na pizzu se všemi tipy a triky, které potřebujete, abyste na své pizze získali opravdu chutnou kůrku! Ingredience: 400 g hladké mouky + pár špetek na poprášení 1 kostka […]

Jídlo a piti

Sváteční jídla v židovské kuchyni

Židovská kuchyně rozlišuje pokrmy všedního dne a sváteční jídla. Nejznámějším svátkem je šábes, slaví se každý týden od pátečního do sobotního podvečera. Je to vzpomínka na stvoření, kdy šestý den ustává práce a je den […]

Jídlo a piti

Maso a ryby v židovské kuchyni

Rozdělení zvířat na rituálně čistá (způsobilá k požívání) a rituálně nečistá (nezpůsobilá k požívání) má náboženský podtext. Svá pravidla má i zabíjení zvířat a zpracování masa. Výběr potravin a příprava jídla z nich podle starodávných […]