Kuřecí polévka po francouzku

Mnoho lidí v těchto měsících trápí nadbytečná kila, skleslá nálada a pocit vyčerpanosti. Přesto bychom se měli alespoň pokusit o probuzení našeho organismu. A to nejen pro naši kondici, ale především pro pocit štěstí, který díky slunečnímu záření způsobuje hormon serotonin.

Ingredience:

1 litr drůbežího vývaru
1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
3 stroužky česneku
1 červená odjádřená paprika
1 zelená odjádřená paprika
1 velká cuketa, podélně rozpůlená, nakrájená na plátky
1 lžička sušené majoránky
400 g loupaných rajčat
120 g těstovin – vřetena
sůl
čtyřbarevný pepř

Zdravá procházka na čerstvém vzduchu příjemně naladí a jakýkoliv pohyb po lenošné zimě bude jistě přínosem. Ale přemluvit tělo k aktivitě je někdy nad rámec našich schopností.. Tak jak z toho ven? Zkusme zapátrat po malém kompromisu: Co kdybychom zrychlili naši hlemýždí chůzi cestou do práce, nechali občas auto v garáži a vykašlali se na nezdravé hladovění z osvědčených redukčních diet? Co kdybychom si místo rychlého hamburgeru dopřáli nějaké lehké jídlo z čerstvých surovin?

Kuřecí polévka s paprikami nabízí bohatý zdroj vitamínů C, nízkokalorická cuketa zaručí dostatek vlákniny a díky 90 % obsahu vody je ideální k hubnutí a detoxikaci.

Postup:

  1. Připravíme si kvalitní drůbeží vývar obvyklým způsobem.
  2. Uvaříme si těstoviny.
  3. Kuřecí prso kuchařsky zpracujeme a nakrájíme na drobné kousky.
  4. Zeleninu si nakrájíme: cibuli a papriky na kostičky, česnek a cuketu na jemné plátky.
  5. Ve větším hrnci rozpálíme olej a orestujeme cibuli s česnekem, po chvíli zasypeme barevnými paprikami, zamícháme, a dusíme přibližně 5 minut. Poté přidáme cuketu a dusíme, dokud nezměkne (asi 8 min). Směs ochutíme majoránkou.
  6. Přilijeme rozmělněná loupaná rajčata, vývar a přivedeme k varu. Poté do polévky vložíme kuřecí maso a pod pokličkou vaříme asi 10 minut.
  7. Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme s vložkou uvařených těstovin.