Pokud zkoušíte upéct pravou italskou pizzu, která je nadýchaná a křupavá, a stále se vám to nedaří, problémů může být hned několik. Možná jste použili nesprávný recept, těsto nedostatečně zpracovali, nemáte dostatečné vybavení. Zejména poslední jmenované má na výslednou chuť a konzistenci značný vliv.
Šikovní profesionální pomocníci
Uvažujete-li nad vlastní pizzerií, určitě se rozhodnete pro kameninovou pec na pizzu. Restauraci totiž dodá typickou atmosféru. V případě, že chcete rozšířit nabídku vaší stávající restaurace, bistra nebo rychlého občerstvení, vsaďte raději na elektrické pece na pizzu kompaktnějších rozměrů. V jejich prospěch hovoří malé prostorové nároky, neboť jsou velmi skladné, dále snadná obsluha a regulace teploty pečení. Zcela bez práce budete mít pec do půl hodiny vyhřátou na teplotu 240 °C. A můžete v ní upéct najednou až 4 pizzy o průměru 30 cm. Tyto pece se rovněž díky nerezovému provedení velmi dobře udržují. Manipulaci s horkou pizzou vám usnadní lopaty na pizzu.
Zpracování těsta bez námahy
Abyste upekli křehkou pizzu tak, jak má být, jen s pecí si nevystačíte. Kromě osvědčeného receptu a pečlivé přípravy budete potřebovat též zručnost při zpracování kynutého těsta. Nebo využijete služby kuchyňských pomocníků, kteří vám tuto činnost výrazně ulehčí. Řeč je o hnětačích, jež si hravě poradí i se 17 kg těsta. Důkladně promísené suroviny a prohnětené těsto pak bude kynout jedna báseň. Právě kynutí je další důležitou fází, na níž záleží výsledná kvalita pizzy. Aby veškerá práce nepřišla vniveč, svěřte těsto profesionální kynárně. Představuje pohodlný způsob, díky němuž dosáhnete perfektního vykynutí opět zcela bez námahy. Těsto zde kyne až 2 hodiny při teplotě 29 °C. Správný proces kynutí je ovlivňován výrobou páry, jejíž objem se automaticky přizpůsobuje množství těsta.