Dobré rady a triky s droždím

Droždí

Droždí v dnešní době používá většina kuchařů a kuchařek. Proto se vám můžou hodit následující rady:

Pokud necháte droždí rozbalené tak oschne. Okoralé droždí zalijte studenou vodou.

Namrzlé droždí necháme rozmrazit při teplotě maximálně 15 stupňů Celsia.

Droždí vydrží dlouho čerstvé v hadříku navlhčeném v čistém lihu.

Droždí ideálně skladujeme při optimální teplotě 5 stupňů Celsia.

Ideální poměr droždí k mouce je 1 kostku čerstvého pekařského droždí o hmotnosti 42 g  na 1 kg mouky, nebo případně podle receptu.
U instantního droždí je to 1 sáček instantního pekařského droždí o hmotnosti 10 g na 1 kg mouky, nebo případně podle receptu.

Droždí kupujeme ideálně vždy čerstvé těsně před pečením. Staré a plesnivé droždí nikdy nepoužíváme.