Jak usmažit dokonalý řízek, tipy triky

Řízek

Řízek patří mezi takovou českou klasiku. Jak uvařit opravdu dobrý řízek?

Při výběru masa vybíráme spíše prorostlejší , aby tuk dodal řízku více šťavnatosti.

Maso krájíme vždy přes vlákno.

Drůbeží řízky raději ne naklepejte poličkou ale stačí pouze stlačit dlaní.

Před obalováním vždy maso osušte do kuchyňských utěrek.

Řízky obalujeme vždy těsně před smažením, protože jinak strouhanka navlhne a bude se loupat.

Nikdy nedáváme předem obalené řízky na sebe, aby se neodlepila strouhanka.

Strouhanku použijeme domácí, namletou z rohlíku a prosátou přes síto.

Pro extra křupavé řízky, použijeme hrubou mouku.

K vajíčku na trojobal nepřidáváme žádné mléko ani pivo.

Na smažení použijte kvalitní slunečnicový nebo řepkový olej v dostatečné množství. Řízek by v oleji měl plavat.

Řízky na pánev vkládáme po jednom, protože při vložení hodně řízků najednou, by se olej mohl zchladit a řízky by neměli šanci se osmahnout.

Z každé strany smažíme řízek tři až pět minut.

Do řízků během smažení nepíchejte vidličkou aby nevytekla šťáva a maso zůstalo šťavnaté.

Osmažené řízky pokládejte na papírové ubrousky které vysají přebytečný tuk.