Jak správně sušit bylinky ve větru

Bylinky sušení
bty

Sušení bylinek je docela věda a je důležité přitom dodržet několik zásad. Jinak se může stát že bylinky zplesniví nebo ztratí barvu či chuť.

Bylinky vždy svázat a zavěsit. Nejlepší je sušit bylinky svázané po několika kusech zavěšené pod přístřeškem.

Základem je sušení ve stínu. Tím že sušíme bylinky na stinném místě, neztratí barvu a zůstanou krásně zelené.

Sušíme když je 30 stupňů a víc. Pokud budeme sušit bylinky při 30 stupních Celsia a více, máme téměř 100% jistotu že uschnou a nezplesniví. Za dva až tři dny budou sušené.

Vítr nám může urychlit proces sušení. Ideální je sušit bylinky někde v průvanu například pod střechou nebo na kryté verandě. Čím více bude teplý vzduch proudit, tím lépe.

Sušit se dají téměř jakékoliv bylinky. Například libeček, petržel, celerová nať, bazalka, majoránka, tymián, oregáno atd.